Onze Praktijk

De aanmelding

Het is belangrijk dat u eerst met de huisarts over uw klachten praat. Als blijkt dat u in aanmerking komt voor psychologische hulp, dan ontvangen wij van de huisarts bericht. Maar u kunt ook rechtstreeks met ons contact opnemen. Zie onze contactpagina links in het menu of onze gegevens onderaan deze pagina.

De behandeling

Een van de psychologen zoekt telefonisch contact met u om een eerste afspraak te maken. De wachttijd wordt door ons zo kort mogelijk gehouden. Wij hanteren een wachtlijst. De wachttijd is op dit moment twee weken (24-09-2017).
In het eerste gesprek inventariseren we de klachten, uw omstandigheden, de oorzaken en uw wensen over de behandeling. Het is mogelijk dat u enkele vragenlijsten dient in te vullen. Hierna wordt samen met u vastgesteld wat er aan de hand is (diagnose) en welke behandeling het beste bij u past. Een actieve houding van uw kant, bijvoorbeeld het oefenen van de opdrachten thuis, is gewenst.

José Reijzer en Els Lamers

Regelmatig kijken we naar de resultaten van de behandeling. Wanneer de behandeling onvoldoende aanslaat, gaan we na op welke manier u beter geholpen kunt worden. Soms kan dit betekenen dat u
wordt doorverwezen naar een andere instelling. Bij vakantie of ziektes nemen wij voor elkaar waar.

De praktijk wordt geleid door Els Lamers en José Reijzer. Zij staan beiden geregistreerd als eerstelijnspsycholoog en gezondheidszorgpsycholoog. Zij zijn aangesloten bij de Landelijke Vereniging van Vrijgevestigde Psychologen & Psychotherapeuten (LVVP) en het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP). Tevens staan zij geregistreerd in het visitatie register van de LVVP.